domingo, 7 de octubre de 2012


UNA EXPERIÈNCIA QUE CAL REPETIR

Cansats de veure el poc suport que tenia la musicoteràpia al nostre entorn, nosaltres tres (Laura Marí, Laila Raiss i Ramon Vallès) vam prendre les següents decisions:

Primer constituir-nos en associació. Aprovat el nom(CADÈNCIA), la seu (C/ Vidal i Barraquer 8,2,3 de Santa Perpètua de la Mogoda) i estatuts vàrem buscar d'altres socis musicoterapeutes. Va ser aprovada per la Generalitat l'any 2009.

Segon: Ens vàrem constituir como entitat oficial del poble. Fets els tràmits a l'Ajuntament ens va donar això la possibilitat d'usar els 6 Centres Cívics del poble per a fer activitats, la possibilitat també de comptar per convocatòries diverses i la possibilitat de subvencions.

Tercer: es confecciona un tríptic de presentació de Cadència.

Quart: es fa un acte públic (11 de juny 2010) per presentar al poble la nova associació aprofitant per donar a conèixer la teràpia musical. S'invita a tot l'Ajuntament i a totes les entitats. (S'adjunta pàgina amb foto de l'acte).

Cinquè: constatem que tot plegat ens ha donat una volada inesperada obrint portes on abans era impossible entrar. Hem fet i fem musicoteràpia per a la tercera edat, per a persones afectades d'Alzheimer, per a nois/es afectats per la síndrome d'autisme (TDA) i TDH a dos instituts del poble, en famíia (nens, pares).

Sisè: s'ha establert contacte permanent amb el CAP de Santa Perpètua. Abans se'ns havia demanat donar a conèixer la musicoteràpia a metges i infermeres. Es feren 4 sessions amb un forum de 15 persones.

Setè: en aquest moment som 9 socis musicoterapeutes que omplen les necessitats que van sorgint. De cap manera és intenció el "competir" amb l'Associació de Barcelona. Ans el contrari. (Gairebé tots som socis de les dues) Tenim previst la repetició d'aquesta experiència a d'altres pobles (no han d'ésser molt grans). Ara estem en tràmits d'obrir una subseu al poble de CERVELLÓ i a Sant Adrià de Besòs.
 
Ramon Vallès Santoma 

No hay comentarios:

Publicar un comentario