sábado, 1 de febrero de 2014


HE LLEGIT UN LLIBRE

Aprofundint en la coneixença de la música,(cosa que tot musicoterapeuta ha de tenir present) en poc temps he llegit dos llibres. El primer ja el vaig donar a conèixer en una recensió anterior a la present, i de l'altre en faig cinc cèntims a continuació.

Títol: El canto de las sirenas.

Autor: Eugeni Trias Sagnier.

Editorial: Galaxia Gutemberg. Círculo de lectores.

                        Primera edició en format actual: setembre 2012.

                        1008 pàgines.

Sobre l'autor:

Nascut a Barcelona el 1942, cursà filosofia a Espanya i Alemanya. Morí fa tres anys.

Fou catedràtic de filosofia a la Pompeu Fabra.

Ha divulgat el seu pensament a través d'assatjos com "Drama e identidad" "Tratado de la pasión", "Lo bello y lo siniestro", "Los límites del mundo", "Ciudad sobre ciudad"; una trilogia: "Lógica del límite, La edad del espíritu, La razón fronteriza".

Eugeni Trias ha sigut un dels filòsofs més reconegut i prestigiós internacionalment com ho demostra el ser distingit amb el premi internacional Friedrich Nietzsche. Diverses distincions a Espanya com el doctorat honoris causa per la Universitat Autònoma de Madrid.

Sobre "El canto de las sirenas":

Aquesta extensa obra uneix dos de les grans passions de l'autor: la música i la filosofia, en un recorregut a través de les propostes musicals d'alguns dels gran compositors des del Renaixement   fins ara.

El seu fil conductor comença per Monteverdi passant per Bach, Haydn Mozart, Beethoven, Schubert, Mendelson, Schumann, Wagner, Brahms, Bruckner, Mahler, Debussy, Schnberg, Bela Bartog, Stravinski, Anton Webern, Alban Berg, Richard Strauss, John Cage, Boulez, Stockhausen i Iannis Xenakis, i arriba a entrecreuar un discurs filosòfic d'una extraordinària originalitat.

És extraordinària la coneixença i àmplia cultura que fa gala tant de la filosofia com de la música.

He de fer constància que aquesta lectura ha canviat la meva percepció de la música d'aquests compositors i ha obert  una altra dimensió fins ara desconeguda.

Recomano la seva lectura a tots els musicoterapeutes que volen enriquir, i molt, el seu bagatge de pensament i música, per aplicar-la posteriorment a la nostra feina terapèutica.

                                               Ramon Vallès, musicoterapeuta i filòsof.

No hay comentarios:

Publicar un comentario